Home Ciekawostki Mizeria może stać się jeszcze pyszniejsza za pomocą tego…

Mizeria może stać się jeszcze pyszniejsza za pomocą tego…

Mizeria może stać się jeszcze pyszniejsza za pomocą tego…
0
0

Mizeria to smak dzieciństwa każdego prawdziwego Polaka. W polskim domu jest to praktycznie nieodłączny dodatek do drugieo dania. Przygotowanie jej jest szybkie, proste no i przede wszystkim smaczne. Jednak istnieje sposób, aby mizeria była jeszcze smaczniejsza niż kiedykolwiek. Ten sposób znają wszystkie babcie, lecz tylko niektóre są skłonne się nim podzielić. Dziś dowiesz się jak w prosty sposób doprawić mizerię tak aby była jeszcze smaczeniejsza.

mizeria

Mizeria jest najsmaczniejszym dodatkiem do codziennego obiadu. Nie wiedziałeś jednak, że mizeria może być jeszcze smaczniejsza za pomocą jednego prostego triku.

Zastanawiałeś się kiedykolwiek dlaczego niektore części ogórka są gorzkie? Jest to spowodowane złą metodą obierania ogórków. Jeśli źle obierasz ogórka, gorzki smak rozprzestrzenia się na całe warzywo. Na szczęście jest na to prosty trik, aby Twój ogórek był soczysty i smaczny. Jeśli się zastosujesz, świeża i pyszna mizeria będzie Ci towarzyszyła do końca życia.

Pamiętaj aby podczas obierania ogórka sprawdzić, gdzie ma jasne a gdzie ciemne końcówki. Aby całkowicie pozbyć się gorzkiego smaku, pamiętaj żeby obierać od jasnej do ciemnej strony ogórka. W ciemnej stronie znajduje się gorzki posmak, dlatego kiedy obierasz na odwrót, rozprzestrzenia się on po całym warzywie. Cała wina gorzkiego smaku spoczywa na związku chemicznym o nazwie cucurbitacins.

Dlatego pamiętaj, jeśli chcesz mieć przepyszną mizerię zastosuj się do tego prostego triku. Wtedy smak Twojej mizeri zmieni się o 180 stopni.

Please follow and like us: