Home Porady Jak zrobić tatara Magdy Gessler w swoim domu?

Jak zrobić tatara Magdy Gessler w swoim domu?

Jak zrobić tatara Magdy Gessler w swoim domu?
0
0

Restauracja Magdy Gessler znana jest, z najlepszego tatara w polskich restauracjach. Niestety, jeśli chcemy skosztować tego cudownego dania, musimy najpierw słono za to zapłacić. Jak się dodatkowo okazało, w restauracji Magdy Gessler, płacimy nie tylko za markę lecz też za obsługę. Nie jest to absulutnie niczym dziwnym w drogich restauracjach lecz w tej, ta informacja jest nam pokazywana dopiero na rachunku. Jak zatem zrobić domowy tatar według przepisu Magdy Gessler. Zaraz się dowiecie!

tatara magdy gessler

Tatar w restauracji Magdy Gessler jest uznany za jednego z najlepszych tatarów w Polsce. Niestety aby go zjeść najpierw należy słono za to zapłacić. Ponadto celebrytka w swojej restauracji nalicza ukrytą za serwis. Na szczęście mamy tu przepis, który pozwoli Wam zrobić takiego tatara Magdy Gessler w domu.

Zastanawiacie się jak naliczana jest opłata w restauracji Mgdy Gessler? Dokładnie opisał to youtuber kulinarny na swoim kanale ”Maciej je”. Mężczyzna podczas wizyty w restauracji Magdy Gessler naciął się na opłatę za serwis, którą zauważył dopiero przy płaceniu rachunku.

– To, co w kwocie rachunku mi się nie podobało to automatycznie naliczony serwis w wysokości 8%, czyli 23 zł. Nie byłoby w tym nic złego, sam nie mam problemu z płaceniem za serwis – zwłaszcza, jeśli jest to w formie napiwku dla kelnera – ale w tym przypadku usłyszeliśmy, że pieniądze te nie trafiają bezpośrednio do obsługi, a poza tym nikt nas o tej dodatkowej, obowiązkowej opłacie nie poinformował wcześniej, a przecież dobrą praktyką jest informacja o dodatkowej opłacie za serwis, choćby w jakimś widocznym miejscu w menu. Inna sprawa, że taki automatycznie naliczony koszt dla tak małego stolika, czy dla stolika dwuosobowego zdarzył mi się chyba pierwszy raz w życiu w Polsce – powiedział na swoim filmie youtuber.

Poniżej przedstawiamy przepis do tatar receptury Magdy Gessler.

Składniki:
  • kilogram polędwicy wołowej
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka oleju słonecznikowego
  • 4 żółtka
  • cebula
  • oliwki
  • sól i pieprz

Czynności:

  1. Najlepiej dokładnie i bardzo drobno posiekaj mięso. Jest to bardziej pracochłonna metoda lecz dzięki temu tatar smakuje o niebo lepiej.
  2. Następnie dodaj do mięsa 3 żółtka, olej, wodę oraz dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie, aż tatar stanie się jednolity.
  3. Połóż tatara na talerzu a następnie w zgłębienie wlej ostatnie żółtko. Następnie obok dodaj resztę dodatków. Et voilà! Tatar gotowy!
Please follow and like us: