Home Porady Popełniasz ogromny błąd w kuchni i nawet o tym nie wiesz!

Popełniasz ogromny błąd w kuchni i nawet o tym nie wiesz!

Popełniasz ogromny błąd w kuchni i nawet o tym nie wiesz!
0
0

Wszyscy wiemy, że aby kotlety były miękkie i delikatne, należy je rozbić przed smażeniem. Niestety, jak się okazuje większość Polaków, popełnia fatalny błąd podczas rozbijania kotletów. Ten błąd może Was kosztować zdrowia, dlatego wyjaśniamy jak w poprawny sposób przygotować kotlety na obiad.

błąd

Aby usmażyć kotleta wpierw musimy go rozbić tłuczkiem. Jak jednak to zrobić w bezpieczny sposób aby uniknąć zatrucia. Wystarczy wprowadzi jedną zmianę i wyeliminować ten błąd. Zaraz się wszystkiego dowiesz!

Podaczas przygotowania kotleta, np. schabowego, najpierw musimy ubić mięso tłuczkiem. Niestety, wiele ludzi podczas rozbijania popełnia kolosalny błąd. Kiedy uderzamy tłuczkiem w mięso, jego mikrokawałki robryzgują się po naszej kuchni, tworząc siedzlisko bakterii. Aby uniknąć tego błędu, jedyne co musimy zrobić to zaopatrzyć się w folię spożywczą.

Następnie, podczas ubijania kotleta, owiń mięso w folię spożywczą. W ten prosty sposób, unikniesz kontaktu mięsa z bakteriami ale też na Twoim sprzęcie nie osiądzie żaden odbryzg mięsa.

Amerykańscy naukowcy twierdzą, że że należy w domyśle uważać, że każde mięso, szczególnie drobiowe, może zawierać bakterie salmonelli. Dlatego pamiętaj aby wpierw ugotować mięso by mieć pewność, że wszystkie bakterie zostały wyeliminowane.

Mamy nadzieję, że ten prosty trik polepszy Twój komfort pracy w kuchni. Pamiętaj aby o wrażeniach podzielić się z nami w komentarzu!

Please follow and like us: