0
0
Dziś dowiecie się, jak dobrze przygotować zapomnianą już w polskiej kuchni zupę strogonow. Być może wiele z Was myśli, że przygotowanie tej zupy jest skomplikowane, jednak nic bardziej mylnego. Przepis jest banalnie prosty, a zupa idealnie sprawdzi się na pierwsze danie w czasie świąt lub innych specjalnych okazji. Zostańcie z nami a za chwilę dowiecie się, jak odpowiednio należy ją przygotować.
Strogonow to już lekko zapomniana zupa w polskiej kuchni. Nie wiadomo czemu, ponieważ jest pyszna i łatwa w przygotowaniu. W tym artykule dowiecie się jak odpowiednio przyrządzić najlepszego strogonowa na świecie!
Składniki:
- 700 g polędwicy wołowej
- 3 marchewki
- 400g pieczarek
- 2 cebule
- 5 ogórków kiszonych
- olej rzepakowy
- 200 ml bulionu warzywnego
- koncentrat pomidorowy
- musztarda sarepska
- 100 ml śmietanki
- mielona papryka
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- sól i pieprz
Czynności:
- Na początku czyścimy dokładnie mięso a następnie kroimy je na wąskie plasterki. Następnie kroimy pieczarki i narchewkę na małe plasterki a cebulę w kostkę. Następnie na oleju podgrzewamy cebulę a potem wrzucamy na patelnie mięso.
- Po kilku minutach smażenia całość zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na drugiej patelni smażymy pieczarki i marchewkę. Następnie dodajemy wszystko wraz z przyprawami do mięsa.
- Następnie doprawiamy mieszankę po 1 łyżce przecieru pomidorowego i musztardy, cały czas dusząc mięso.
- Na koniec wrzucamy posiekane ogórki kiszone i gotowe!
Please follow and like us: