Home Przepisy Boeuf strogonow – mięsna zupa. Prosty i szybki przepis!

Boeuf strogonow – mięsna zupa. Prosty i szybki przepis!

Boeuf strogonow – mięsna zupa. Prosty i szybki przepis!
0
0

Dziś dowiecie się, jak dobrze przygotować zapomnianą już w polskiej kuchni zupę strogonow. Być może wiele z Was myśli, że przygotowanie tej zupy jest skomplikowane, jednak nic bardziej mylnego. Przepis jest banalnie prosty, a zupa idealnie sprawdzi się na pierwsze danie w czasie świąt lub innych specjalnych okazji. Zostańcie z nami a za chwilę dowiecie się, jak odpowiednio należy ją przygotować.

strogonow

Strogonow to już lekko zapomniana zupa w polskiej kuchni. Nie wiadomo czemu, ponieważ jest pyszna i łatwa w przygotowaniu. W tym artykule dowiecie się jak odpowiednio przyrządzić najlepszego strogonowa na świecie!

Składniki:

  • 700 g polędwicy wołowej
  • 3 marchewki
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • 5 ogórków kiszonych
  • olej rzepakowy
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • koncentrat pomidorowy
  • musztarda sarepska
  • 100 ml śmietanki
  • mielona papryka
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • sól i pieprz

Czynności:

  • Na początku czyścimy dokładnie mięso a następnie kroimy je na wąskie plasterki. Następnie kroimy pieczarki i narchewkę na małe plasterki a cebulę w kostkę. Następnie na oleju podgrzewamy cebulę a potem wrzucamy na patelnie mięso.
  • Po kilku minutach smażenia całość zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na drugiej patelni smażymy pieczarki i marchewkę. Następnie dodajemy wszystko wraz z przyprawami do mięsa.
  • Następnie doprawiamy mieszankę po 1 łyżce przecieru pomidorowego i musztardy, cały czas dusząc mięso.
  • Na koniec wrzucamy posiekane ogórki kiszone i gotowe!
Please follow and like us: