Home Przepisy Francuskie rogaliki z nadzieniem to idealny deser na…

Francuskie rogaliki z nadzieniem to idealny deser na…

Francuskie rogaliki z nadzieniem to idealny deser na…
0
0

Pieczenie nie należy do najłatwiejszych czynności w kuchni. Dlatego warto mieć przepisy, które nie są zbyt skomplikowane. Dziś pokażemy Wam jak w prosty sposób przygotować francuskie rogaliki nadziewane marmoladą w zaledwie kilka minut. Zostańcie z nami!

rogaliki

Jak się okazuje, piecznie nie zawsze musi być takie straszne jak może nam się wydawać. Dziś pokażemy Wam banalny przepis na francuskie rogaliki nadziewane marmoladą. Potrzebujemy jedynie 4 składników i dosłownie kilkunastu minut w kuchni.

Francuskie rogaliki to idealne rozwiązanie na przekąskę do kawy lub herbaty dla Twoich gości. Słodkie i delikatne stanowią dodatkowo idealne rozwiązanie na podwieczorek lub drugie śniadanie. Pamiętajcie, że warto zawsze trzymać w lodówce ciasto francuskie, ponieważ wielokrotnie może nas uratować z wielu opresji.

Składniki:

  • arkusz ciasta francuskiego
  • dżem
  • jajko
  • brązowy cukier

Czynności:

  • Ciasto francuskie pokrój w trójkąty a następnie na każdy nałóż łyżeczkę dżemu. Potem zawiń ciasto w rogalik od podstawy trójkąta.
  • Następnie dokładnie roztrzep jajko i dokładnie posmaruj nim zawinięte rogaliki.
  • Brązowym cukrem udekoruj górę naszych francuskich rogalików.
  • Na końcu nastaw piekarnik na  200 stopni z funkcją termo obiegu i piecz rogaliki przeze ok. 15 minut. Pamiętaj, żeby nie trzymać ich zbyt długo w piekarniku, ponieważ ciasto francuskie jest bardzo delikatne.
  • Następnie rogaliki wyłóż na blachę aby się ostudziły i gotowe! Najlepiej smakują z marmoladą wiśniową i białą kawą. Smacznego!
Please follow and like us: