Home Przepisy Kotlety mielone po niemiecku, prosty przepis!

Kotlety mielone po niemiecku, prosty przepis!

Kotlety mielone po niemiecku, prosty przepis!
0
0

Zapewne wiecie, że kotlety mielone można przygotować na wiele sposobów. Wystarczy jedynie odpowiednio zmodyfikować składniki lub wprowadzić zmianę w wyborze mięsa. Dziś, pokażemy Wam, jak w prosty sposób przygotować mielone po niemiecku. Wystarczy dodać kilka składników a konsystencja i smak kotletów sprawi, że ich smak nabierze całkowicie innego kolorytu.

kotety mielone

Kotlety mielone po niemiecku należy przyrządzić z mięsa wołowego. Jego charakterystyczny smak będą podkreślać takie składniki jak pietruszka czy cebula. Ponadto należy pamiętać o dość nietypowym składniku jakim jest szynka. Dodatkowo aby mięso było miękkie i soczyste, pamiętaj aby dodać odrobinę mleka!

Kotlety mielone to danie, które nie wymaga od Ciebie praktycznie żadnych umiejętności kulinarnych. Dlatego nie martw się o nic i postępuj zgodnie z naszym przepisem.

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wołowego
  • 100 g szynki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • gałka muszkatołowa
  • tymianek
  • pieprz i sól

Czynności:

  • Na początku dokładnie obierz cebulę a następnie posiekaj ją na drobne kawałki i wymieszaj z natką pietruszki.
  • Do tej mieszaniny dodaj bułkę tartą, mleko i jajko oraz przyprawy. Masę dokładnie wymieszaj a następnie włóż do lodówki.
  • Po godzinie uformuj z mięsa kotlety i delikatnie polej olejem.
  • Kotlety smaż na patelni wedle swojego uznania. Smacznego!
Please follow and like us: