Placki z jabłkami to ulubione danie każdego dziecka w dzieciństwie. Na samą myśl o nich, niejednemu pewnie teraz ślinka cieknie. Dziś pokażemy wam niesamowity przepis, dzięki któremu będziecie mogli smażyć rachuchy codziennie. To wspaniałe danie od dziś na zawsze zagości w Waszych domach i będzie powodem uśmiechu dzieci na twarzy.
Placki z jabłkami są tak dobre, że nikt chyba nie zna osoby, która by ich nie zjadła. Istnieją w naszej kulturze od setek lat, przyrządzane wytrwale w jeden prosty i pyszny sposób. Tym razem jednak, pokażemy Ci placki , których nigdy jeszcze nie jadłeś.
Czy Twoje dziecko, ma problem z jedzeniem warzyw i owoców? Jeśli tak, to te rachuchy są na to świetnym rozwiązaniem. Od teraz nie będziesz musiała zmuszać swojej pociechy by zjadła jakiś owoc, ponieważ będzie robić to sama. A jedyne co musisz zrobić, to przyrządzić placki z jabłkami według tego przepisu.
Składniki:
- 2 jajka
- opakowanie cukru wanilinowego
- 2 duże jabłka
- 1 szklanka maki
- 1 szklanka mleka
- olej do smażenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Na początku obierz jabłka ze skrórki i zetrzyj je na tarce. Jeśli chcesz aby dzieko nie zorietnowało się, że jest to jabłko, użyj dużych oczek.
- Następnie zmieszaj mąkę, cukier, sól oraz cukier wanilinowy w jednej misce.
- Potem dokładnie ubij pianę z białek z jajka.
- Do sypkich składników dodaj żółtka, jabłka oraz mleko i dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
- Do masy powoli wlej pianę i delikatnie mieszaj, aż wszystko się połączy.
- Na rozgrzany olej kładź placki odmierzone dużą łyżką do zupy. Będą gotowe kiedy zobaczysz że są wspaniale przyrumienione z obu stron.