0
0
Jeśli myślisz, że tort jest trudny w przygotowaniu to nic bardziej mylnego. Dziś pokażemy Wam jak w prosty sposób przygotować przepyszny tort, idealny na specjalne okazje takie jak, urodziny czy imieniny. Zostańcie z nami a zaraz dowiecie się jak go przygotować.
Tort jest idealnym ciastem na rocznice, śluby lub urodziny. Często na takie okazje zamawiamy specjalnie tort z cukierni. Dziś jednak dowiecie się, jak w prosty sposób uniknąć tego problemu i jak w prosty sposób zrobić tort.
Ten torcik wymaga jedynie spędzenia dwóch godzin w kuchni, a potem efekty są rewelacyjne. Mamy nadzieję, że poniższy przepis Wam zasmakuje i podacie go dalej swoim znajomym i rodzinie. Przejdźmy jednak do rzeczy.
Składniki:
- pół litra mleka
- czekoladowe ciastka jedno opakowanie
- biszkopty długie jedno opakowanie
- budyń waniliowy jedna saszetka na pół litra mleka
- kakao w proszku
Przygotowanie:
- Odetnij dłuższy bok kartonu po mleku i dokładnie wysusz jego wnętrze. Będzie naszą formą.
- Zagotuj mleko, dodaj do niego budyń i odstaw do ostudzenia.
- W kartonie na przemian układaj czekoladowe ciastka i biszkopty tak, aby ich krótsze boki dotykały spodu kartonu.
- Zalej kilkoma łyżkami mleka biszkopty.
- Wlej budyń do kartonu tak, aby zakrył ciastka. Wstaw całość do lodówki na 4 godziny aby stężało.
- Dla dekoracji posyp wierzch kakao.
Please follow and like us: