0
0
Warzywa są niezwykle ważne w zbilansowanej i zdrowej diecie. Dlatego też, zawsze do drugiego dania dodawana jest surówka z warzyw, która doda do naszego organizmu witamin i dodatkowo odkwasi organizm. Dziś pokażemy Wam jak w prosty i szybki sposób przygotować przepyszną surówkę z pora. Uwierz nam na słowo, ta surówka smakuje nawet zadeklarowanym mięsożercom i ludziom, którzy nie tykają warzyw.
Kompozycja surówki z marchewki i pora to idealne połączenie smakowe. Ta prosta surówka wprowadzi nieco świeżości do naszego obiadu oraz zapewni nam ogromną bombę witaminową. Ponadto jest niezwykle prosta w przygotowaniu, dlatego nie potrzebujesz praktycznie żadnych umiętności kulinarnych.
Składniki:
- jeden duży por
- 1 duże jabłko
- 1 średniej wielkości marchewka
- 2 łyżki ulubionego majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól i pieprz do smaku
Czynności:
- Na początku umyj dokładnie marchewkę oraz pora a następnie odkrój górne zielone liście i korzeń. Do przygotowania surówki będziemy potrzebować jedynie środkowej części.
- Następnie dokładnie posiekaj por na dorbne plasterki. Jeśli chcesz aby surówka nie była ostra, przelej go wpierw wrzątkiem i pozostaw aby ostygł.
- Marchewkę oraz jabłko utrzyj na tarce o dużych oczkach a potem wymieszaj w dużej misce wraz z majonezem i śmietaną.
- Do tego dodaj por i dokładnie wymieszaj a następnie dopraw surówkę pieprzem i solą, cały czas mieszając.
- Następnie wstaw surówkę na godzinę do lodówki i gotowe!
Please follow and like us: