Burak jest rozsądnie klasyfikowany jako najzdrowsza żywność na świecie. Znany od czasów starożytnych jako środek ludowy, który zmaga się z wieloma chorobami. Pozytywne działanie buraków zostało potwierdzone przez lekarzy i często jest przepisywane jako uzupełnienie terapii. Niemieccy onkolodzy do dziś nie mogą w to uwierzyć!
Niemieccy onkolodzy do dziś nie mogą w to uwierzyć!
Podstawowym zastosowaniem buraków jest stłumienie początku nowotworów i leczenie białaczki. Następnie stosuje się go w leczeniu malarii, ostrego zwłóknienia i grypy w początkowej fazie. Reguluje niskie ciśnienie krwi, ma korzystny wpływ na nerwy i funkcje mózgu oraz wspomaga pracę żołądka, jelit i żółci.
Jest to niskokaloryczne jedzenie, które zawiera dużo błonnika i białka, które sprawiają, że jesteśmy syci, daje nam energię i ma korzystny wpływ na metabolizm.
Zawiera kwas foliowy i witaminy B1, B2, B3 i B6, co czyni go doskonałym sprzymierzeńcem dla każdego dziecka. Możesz jeść na surowo, marynowane, ale najsmaczniejsze jest, gdy zrobi się z niego garnek.
Jeśli chcesz, aby twoje ciało było silniejsze i bardziej odporne, włącz ten przepis do swojej regularnej diety.
składniki:
1 średniej wielkości ziemniak 3 średniej wielkości buraki
1 marchew
por lub cebula
według życzenia bulion z kurczaka
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
do smaku
pół sok z cytryny
1 łyżeczka białego pieprzu
do smaku kwaśnej śmietany na
oliwę z oliwek w razie potrzeby
Przygotowanie:
Umyj i wyczyść marchewkę.
Następnie wlej trochę oliwy z oliwek na rozgrzaną patelnię i usmaż pory i marchewkę.
Dobrze umyj buraki i ziemniaki i gotuj w skórce.
Następnie obierz i ugotuj ugotowane kostki, dodaj do porów i marchewki, wymieszaj wszystko i włóż do blendera.
Następnie dodaj proszek czosnkowy, pieprz, sól, sok z cytryny i bulion z kurczaka do dowolnej gęstości.
Ubij wszystko i dodaj kwaśne mleko.