Home Przepisy Zupa koperkowa na stałe zagości już w Twoim domu!

Zupa koperkowa na stałe zagości już w Twoim domu!

Zupa koperkowa na stałe zagości już w Twoim domu!
0
0

Brakuje Ci już pomysłów na kolejną zupę? Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę podczas obiadu, zostań z nami, ponieważ dziś pokażemy Ci w jaki sposób przyrządzić pyszną zupę koperkową. Zupa może nie jest aż tak popularna w Polsce jak pomidorowa czy ogórkowa, jednak jest równie pyszna. Dlatego mamy nadzieję, że ten przepis niedługo zagości w każdym domu i zupa koperkowa na stałe zagości na polskim stole!

zupa koperkowa

Zupa koperkowa jest bardzo tania i prosta w przygotowaniu. Większość składników potrzebnych nam do ugotowania mamy już najprawdopodobniej w domu. Jeśli nie, koszt zakupu to kilkanaście złotych. Zaupa koperkowa jest w obecnych czasach lekko zapomnianą zupą, jednak mamy nadzieję, że już niedługo zagości ona na wielu stołach w polskich domach. Jak zatem przyrządzić naszą pyszną zupę koperkową?

Składniki:

  • kawałek mięsa z kością,
  • marchewka,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • kawałek pora,
  • duży pęczek koperku,
  • cebula,
  • ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kwaśna śmietana 18%,
  • łyżka masła,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki mąki.

Przygotowanie:

  • Mięso zagotowujemy w dużym garnku.
  • Marchew, pietruszkę i selera obieramy, dodajemy do garnka. Pora myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy. Dorzucamy wszystkie warzywa do wywaru.
  • Gotujemy zupę, aż mięso i warzywa zmiękną.
  • W międzyczasie płuczemy koperek, osuszamy go, odcinamy z niego za grubsze łodygi i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim koperek przez krótką chwilę. Dodajemy go do wywaru i chwilę gotujemy.
  • Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem.
Please follow and like us: