Home Przepisy Surówka z kiszonej kapusty, prosty przepis!

Surówka z kiszonej kapusty, prosty przepis!

Surówka z kiszonej kapusty, prosty przepis!
0
0

Surówka z kiszonej kapusty to idealny dodatek do obiadu na jesień. Ta istna bomba witaminowa diametralnie zwiększy naszą odporność i sprawi, że w czasie tych chłodnych dni nie zagrozi nam żadne przeziębienie. Przygotowanie tej surówki zajmie nam dosłownie chwilę a naprawdę warto, ponieważ smak wprost zwala z nóg. Poniżej przedstawiamy przepis!

surówka

Surówka to nieodłączny element obiadu, dlatego dziś rekomendujemy Wam pyszną surówkę z kiszonej kapusty. W czasie nadchodzących oziębień zdecydowanie przyda nam się wiele witamin aby wzmocnić nasz ogranizm przed wieloma chorobami. Surówka nie dość, że jest przepyszna w smaku to dodatkowo prosta i szybka w wykonaniu. Przygotowanie jej nie powinno Wam zająć dłużej niż 10 min. Poniżej przedstawiamy Wam przepis.

Składniki:

  • woreczek kapusty kiszonej
  • cebula
  • marchewka
  • jabłko
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • biały cukier

Czynności:

  • Obierz i zatrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach.
  • Następnie wypłucz kiszoną kapustę w zimnej wodzie i dokładnie odsącz z płynów. Gdy to zrobisz posiekaj ją dokładnie i dodaj do startej marchewki.
  • Cebulę również dokładnie posiekaj i wrzuć do reszty warzyw.
  • Następnie obierz jabłka i tak jak marchewkę zetrzyj na tarce a następnie dodaj do warzyw.
  • Surówkę dopraw dla smaku oliwą, solą, pieprzem i cukrem. Gotowe!

Surówkę należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie od czasu przyrządzenia.

Please follow and like us: