Home Przepisy Surówka z młodej kapusty i papryki- prosty przepis.

Surówka z młodej kapusty i papryki- prosty przepis.

Surówka z młodej kapusty i papryki- prosty przepis.
0
0

Surówka z młodej kapusty i papryki jest nie tylko jest idealnym dodatkiem do naszego obiadu a ponadto zawiera ogromną ilość witamin. Dlatego dziś pokażmy Wam jak zrobić taką surówkę, która zachwyci Was swoim smakiem i świetnie urozmaici Wasz obiad.

surówka

Surówka z młodej kapustyto świetny dodatek do typowego polskiego obiadu. Przygotowanie jej jest banalnie proste i bardzo krótkie, ponieważ nie zajmuje więcej niż 20 minut. Za chwilę dowiecie się w jaki sposób przygotować powyższą surówkę. Zostańcie z nami!

PROSTY PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z PORA I MARCHEWKI!

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 papryka żółta
  • czerwona papryka
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • sól
  • cukier
  • sos winegret – z oliwy, octu winnego soli, pieprzu i ulubionych ziół

Czynności:

  • Na początku dokładnie poszatkuj kapustę na bardzo drobne kawałeczki. Następnie dokładnie ją posól i posyp cukrem. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj i odstaw na moment, do czasu aż kapusta zmięknie.
  • W tym czasie, umyj i dokładnie pokrój cebulę i paprykę na drobne plasterki. Potem pokrojone składniki dodaj do kapusty i również dokładnie wymieszaj.
  • Następnie przygotuj sos do Twojej surówki. Sos winegret powstaje na bazie oliwy, octu winnego, soli, pieprzu oraz ziół. Wymieszaj te składniki ze sobą a potem dodaj do naszej surówki a następnie dokładnie wymieszaj. Oczywiście, możesz użyć sosu winegret zakupionego w sklepie. Surówkę najlepiej przechowywać w lodówce. Smacznego!
Please follow and like us: