0
0
Surówka z młodej kapusty i papryki jest nie tylko jest idealnym dodatkiem do naszego obiadu a ponadto zawiera ogromną ilość witamin. Dlatego dziś pokażmy Wam jak zrobić taką surówkę, która zachwyci Was swoim smakiem i świetnie urozmaici Wasz obiad.
Surówka z młodej kapustyto świetny dodatek do typowego polskiego obiadu. Przygotowanie jej jest banalnie proste i bardzo krótkie, ponieważ nie zajmuje więcej niż 20 minut. Za chwilę dowiecie się w jaki sposób przygotować powyższą surówkę. Zostańcie z nami!
PROSTY PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z PORA I MARCHEWKI!
Składniki:
- 1 mała główka kapusty
- 1 papryka żółta
- czerwona papryka
- 3 marchewki
- 1 cebula
- sól
- cukier
- sos winegret – z oliwy, octu winnego soli, pieprzu i ulubionych ziół
Czynności:
- Na początku dokładnie poszatkuj kapustę na bardzo drobne kawałeczki. Następnie dokładnie ją posól i posyp cukrem. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj i odstaw na moment, do czasu aż kapusta zmięknie.
- W tym czasie, umyj i dokładnie pokrój cebulę i paprykę na drobne plasterki. Potem pokrojone składniki dodaj do kapusty i również dokładnie wymieszaj.
- Następnie przygotuj sos do Twojej surówki. Sos winegret powstaje na bazie oliwy, octu winnego, soli, pieprzu oraz ziół. Wymieszaj te składniki ze sobą a potem dodaj do naszej surówki a następnie dokładnie wymieszaj. Oczywiście, możesz użyć sosu winegret zakupionego w sklepie. Surówkę najlepiej przechowywać w lodówce. Smacznego!
Please follow and like us: