To doskonałe danie na lunch zimą. Ta sałatka spalająca tłuszcz jest bogata w białko, zdrowe tłuszcze, błonnik i ogromną liczbę zdrowych składników odżywczych. Te składniki zapewnią energię potrzebną na cały dzień.
Do tego przepisu potrzebujesz następujących składników:
Na sałatkę:
- 4 obrane buraki
- 1 duży batat
- 1 posiekany jarmuż
- ¼ posiekanego orzecha pekan
- ¼ suszonej, niesłodzonej żurawiny
- ½ szklanki ugotowanej komosy ryżowej
- 2 łyżki stołowe. olej kokosowy
- Sól
- Pieprz
Jako sos:
- 1 łyżeczka wasabi
- 2 łyżki stołowe. ocet jabłkowy
- ¼ szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- Sok limonkowy
Sposób przygotowania:
1. Najpierw rozgrzej piekarnik do 180 ̊C.
2. Następnie obierz buraki, a następnie pokrój w kostkę słodkich ziemniaków i buraki na 3 cm kostki.
3. Potem wrzuć je na blachę do pieczenia z solą, olejem kokosowym i pieprzem. Piec je przez około 40-45 minut. Rzuć je, aż warzywa staną się miękkie.
4. Blanchuj jarmuż, aby zmniejszyć gorycz podczas gotowania warzyw. Aby blanszować jarmuż, mieszaj liście we wrzącej wodzie przez około 2-3 minuty. Następnie osusz i umyj zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
5. Następnie w jakiejś większej misce połącz buraki, słodkie ziemniaki, orzechy pekan, jarmuż, żurawinę i komosę ryżową.
6. Do sosów sałatkowych wymieszaj wasabi, ocet i sok z limonki w blenderze. Miksuj składniki przez 30 sekund na średnim poziomie. Następnie przełącz na najniższy poziom miksowania i powoli dolewaj olej przy pracującym blenderze.
7. Następnie dodaj sos sałatkowy i dobrze go wrzuć.
I w ten prosty sposób powstaje pyszna i zdrowa sałatka spalająca tłuszcz! Dodatkowo składniki w sałatce wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają pracę serca, wątroby i układu oddechowego.