Home Przepisy Racuchy – jak szybko przygotować słodki posiłek?

Racuchy – jak szybko przygotować słodki posiłek?

Racuchy – jak szybko przygotować słodki posiłek?
0
0

Racuchy towarzyszą naszej kulturze już od wielu lat. Delikatne i słodkie ciasto połączone z kwaskowatym jabłkiem stanowi idealne rozwiązanie na słodką kolację lub śniadanie. Może Wam się wydawać, że przygotowanie tych placków jest niezwykle trudne. Jednak dziś pokażemy Wam bardzo prosty i szybki przepis na powyższe racuchy. Uwierzcie nam, nie będziecie żałować.

racuchy

Zrobienie racuchów wymaga chwili, jednak dziś pokażemy Wam jak je przyrządzić w ekspresowym tempie. Ponadto nie musisz mieć żadnych umiejętności kulinarnych aby je przygotować. Jedyne co, to trzymaj się przepisu a wszystko będzie w porządku. A więc zaczynajmy naszą przygodę!

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 150 gramów maki pszennej
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru białego
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • masło

Czynności:

  • Na początku musisz przesiać mąkę do miski a następnie dodać cukier waniliowy, zwykły cukier, sodę oczyszczona oraz szczyptę soli.
  • Potem należy dolać mleko i jajko a potem dokładnie wymieszać tak aby nie było grudek.
  • Następnie musisz umyć dokładnie jabłka, obrać je ze skórki i dodać je do ciasta.
  • W tym czasie należy rozgrzać patelnię i nałożyć odrobinę masła. Gdy patelnia się nagrzeje, musisz smażyć ciasto z obu stron do czasu zarumienienia.
  • Pamiętaj aby racuchy podawaj z cukrem pudrem, powidłami lub dżemem na ciepło. Smacznego!

Please follow and like us: