Home Przepisy Pyszne wegetariańskie danie z makaronem! Przepis!

Pyszne wegetariańskie danie z makaronem! Przepis!

Pyszne wegetariańskie danie z makaronem! Przepis!
0
0


Jest wielu ludzi, którzy nie są weganami, ale czasami mają ochotę próbować posiłków opartych na roślinach, szczególnie tych, które są bogate w błonnik i mogą być szybko przetwarzane w naszym ciele. Ponadto większość ludzi lubi od czasu do czasu próbować makaronu. Dobrą wiadomością jest to, że możesz zrobić kombinację tych dwóch posiłków. Aby stworzyć odżywcze i smaczne danie oparte na roślinach i makaronie, konieczne jest dodanie pewnego rodzaju białka wysokiej jakości. Innymi słowy, ważne jest, aby uzyskać więcej składników odżywczych z posiłku. Przedstawiamy wegetariańskie danie z makaronem!

wegetariańskie danie z makaronem

Poniższy przepis zawiera białą fasolę, która dostarczy dużo białka i przyczyni się do smacznej, kremowej tekstury potrawy.

Ponadto to danie jest świetne dla układu odpornościowego, ponieważ zawiera jarmuż i czosnek, dwa warzywa, które zapewniają silne działanie przeciwutleniające i przeciwwirusowe oraz mają szeroki zakres minerałów i witamin. Ponadto uzyskasz działanie przeciwzapalne z parmezanu kurkumy.

wegetariańskie danie z makaronem

Otrzymasz danie z makaronem, które poprawi twoje zdrowie i zaspokoi Twoje pragnienia. Najlepsze jest to, że to danie jest przygotowywane szybko i nie traci smaku nawet po jednym dniu.

Składniki:
  • ¼ szklanki mleka migdałowego (niesłodzone)
  • Jedna łyżka oliwy z oliwek
  • Dwie łyżki soku z cytryny
  • Dwie łyżki tahini
  • 1 pudełko dowolnego rodzaju spaghetti
  • Trzy mielone ząbki czosnku
  • Jedna łyżeczka białej pasty miso
  • Jedna puszka białej fasoli (spłukana i osuszona)
  • Trzy szklanki jarmużu (usuń łodygi i pokrój w grube wstążki)
  • Jedna łyżeczka soli morskiej
  • Jedna łyżeczka musztardy
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
Instrukcje:

Przygotuj makaron, postępując zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. Odcedź je i użyj oliwy z oliwek na wierzchu. Zostaw je na boku.

Wlej mleko migdałowe, białą fasolę, pastę miso, tahini, musztardę, czosnek, pieprz i sól do blendera lub robota kuchennego. Wszystko dobrze wymieszaj, aż uzyskasz mieszaninę o gładkiej konsystencji.

Wlać 1 ¼ szklanki sosu na smażoną patelnię i użyć średnio do niskiego ciepła. Po dokładnym ogrzaniu sosu włóż jarmuż. Niech jarmuż stanie się miękki i zacznij więdnąć przez około dwie minuty. Cały czas mieszaj mieszaninę.

Na koniec dodaj makaron i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli chcesz, możesz teraz dodać więcej sosu. Podawaj to danie z kurkumą i płatkami chili

Please follow and like us: