Jest wielu ludzi, którzy nie są weganami, ale czasami mają ochotę próbować posiłków opartych na roślinach, szczególnie tych, które są bogate w błonnik i mogą być szybko przetwarzane w naszym ciele. Ponadto większość ludzi lubi od czasu do czasu próbować makaronu. Dobrą wiadomością jest to, że możesz zrobić kombinację tych dwóch posiłków. Aby stworzyć odżywcze i smaczne danie oparte na roślinach i makaronie, konieczne jest dodanie pewnego rodzaju białka wysokiej jakości. Innymi słowy, ważne jest, aby uzyskać więcej składników odżywczych z posiłku. Przedstawiamy wegetariańskie danie z makaronem!
Poniższy przepis zawiera białą fasolę, która dostarczy dużo białka i przyczyni się do smacznej, kremowej tekstury potrawy.
Ponadto to danie jest świetne dla układu odpornościowego, ponieważ zawiera jarmuż i czosnek, dwa warzywa, które zapewniają silne działanie przeciwutleniające i przeciwwirusowe oraz mają szeroki zakres minerałów i witamin. Ponadto uzyskasz działanie przeciwzapalne z parmezanu kurkumy.
Otrzymasz danie z makaronem, które poprawi twoje zdrowie i zaspokoi Twoje pragnienia. Najlepsze jest to, że to danie jest przygotowywane szybko i nie traci smaku nawet po jednym dniu.
Składniki:
- ¼ szklanki mleka migdałowego (niesłodzone)
- Jedna łyżka oliwy z oliwek
- Dwie łyżki soku z cytryny
- Dwie łyżki tahini
- 1 pudełko dowolnego rodzaju spaghetti
- Trzy mielone ząbki czosnku
- Jedna łyżeczka białej pasty miso
- Jedna puszka białej fasoli (spłukana i osuszona)
- Trzy szklanki jarmużu (usuń łodygi i pokrój w grube wstążki)
- Jedna łyżeczka soli morskiej
- Jedna łyżeczka musztardy
- ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
Instrukcje:
Przygotuj makaron, postępując zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. Odcedź je i użyj oliwy z oliwek na wierzchu. Zostaw je na boku.
Wlej mleko migdałowe, białą fasolę, pastę miso, tahini, musztardę, czosnek, pieprz i sól do blendera lub robota kuchennego. Wszystko dobrze wymieszaj, aż uzyskasz mieszaninę o gładkiej konsystencji.
Wlać 1 ¼ szklanki sosu na smażoną patelnię i użyć średnio do niskiego ciepła. Po dokładnym ogrzaniu sosu włóż jarmuż. Niech jarmuż stanie się miękki i zacznij więdnąć przez około dwie minuty. Cały czas mieszaj mieszaninę.
Na koniec dodaj makaron i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Jeśli chcesz, możesz teraz dodać więcej sosu. Podawaj to danie z kurkumą i płatkami chili