
Pasta jajeczna idealny przepis na szybkie i pożywne śniadanie. Prawdopodobnie próbowaliście już wiele takich past, jednak my postanowiliśmy Was dziś nieco zaskoczyć, dlatego też zmodyfikowaliśmy nieco nasz przepis. Dziś pokażemy Wam, jak w prosty i szybki sposób przygotować naszą pastę. Zostańcie z nami!
Pasta jajeczna to świetna propozycja na szybkie śniadanie. Nie dość, że zachwyca smakiem to jeszcze dodatkowo jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Dziś pokażemy Wam jak przyrządzić dosyć nietypową pastę jajeczną, która zachwyci Was swoim niebanalnym smakiem i fakturą. Pamiętaj jednak, aby przygotowaną pastę podawać na świeżo zakupionym pieczywie aby zmaksymalizować unikatowy smak Twojej pasty. Życzymy smacznego a poniżej podajemy przepis.
Składniki:
- 4 jajka,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżeczki musztardy,
- pęczek koperku,
- 2 łyżki masła,
- pęczek szczypiorku,
- łyżeczka curry,
- pół łyżeczki ostrej papryki,
- szczypta majeranku,
- sól i pieprz do smaku
Czynności:
- Ugotuj jajko na twardo a następnie obierz je ze skorupki i i pokrój w kostkę.
- Posiekaj na drobno koperek i szczypiorek i dodaj do miski z jajkiem. Do całości dołóż majonez, masło oraz musztardę a następnie dopraw to majerankiem, curry oraz ostrą papryką. Całość dokładnie wymieszaj.
- Na koniec dopraw całość pieprzem i solą wedle uznania. Tak przygotowaną pastę podawaj na świeżym pieczywie lub dokładnie upieczonych tostach. Smacznego!