0
0
Kalafior to ogromna bomba witaminowa i jest jednym z najzdrowszych warzyw. Niestety, wiele osób nie lubi tego cudownego warzywa ze względu na jego specyficzny smak. Dlatego dziś pokażemy Wam w jaki sposób podrasować kalafiora tak, aby smakował praktycznie każdemu. Przedstawiamy Wam przepyszny przepis na pieczony kalafior z czosnkiem.
Kalafior to warzywo, które najczęściej gotujemy, jednak mało osób wie, że najlepiej smakuje smażony. Dodatkowo, kalafior smażony z czosnkiem to idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie przepadają za jego specyficznym smakiem. Przepis jest banalnie prosty, dlatego zakasujemy rękawy i bierzemy się do roboty.
PYSZNY I PROSTY PRZEPIS NA NIEZIEMSKIE OPONKI SEROWE!!! KLIKNIJ TUTAJ!
Składniki:
- kalafior
- 4 ząbki czosnku
- 60 ml oliwy
- kurkuma
- mielona papryka wędzona
- sól
- pieprz
Czynności:
- Najpierw wytnij kalafiora w głąb i podziel na różyczki, które dokładnie umyj. Możesz do tego wykorzystać durszlak lub sitko a po umyciu przełóż warzywo do miski.
- W drugiej misce zmieszaj przyprawy i dodaj do niego wyciśnięte ząbki czosnku. Następnie całość dodaj do kalafiora, dokładnie wymieszaj tak aby różyczki były dokładnie pokryte przyprawami i oliwą.
- Kalafiora przełóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstaw go do rozgrzanego piekarnika 200 stopni. Całość piecz przez 30 minut a następnie serwuj go na gorąco z dipem pomidorowym. Smacznego!
Please follow and like us: