0
0
Barszcz czerwony to obowiązkowe danie podczas kolacji wigilijnej. W internecie możemy znaleźć mnóstwo przepisów o tym jak ugotować taki barszczyk, jednak na ten przepis naprawdę warto przetestować. Polecają go praktycznie wszystkie znane polskie restauratorki. Zostańcie z nami a zaraz dowiecie się jak przygotować najlepszy wigilijny barszcz!
W Boże Narodzenie ciężko jest obejść się bez tej tradycyjnej zupy. Dlatego warto za wczasu wybrać przepis, który powali całą rodzinę na łopatki. W przypadku tego przepisu, mamy gwarancję satysfakcji, ponieważ polecają go praktycznie wszystkie gwiazdy ze świata kulinarnego. Co takiego wyróżnia ten przepis spośród wszystkich innych? Zaraz się wszystkiego dowiecie!
Składniki:
- 1 kg buraków
- seler
- por
- 4 cebule
- 4 jabłka
- 75 ml octu
- 4 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Czynności:
- Pokrój buraka na pół i umieść go w garnku. Dodaj zimną wodę aż zakryje ona bulwy warzywa. Następnie dodaj do garnka obranego już selera i cebulę.
- Obwiąż por sznurkiem i również wrzuć do garnka. Całość zagotuj a do wrzącego barszczu dodaj ocet. Poczekaj aż buraki zrobią się miękkie a następnie odstaw barszcz w chłodne miejsce.
- Po kilku minutach dodaj ćwiartki jabłek i pozwól zupie postać w chłodzie najlepiej całą noc. Na koniec dopraw zupę pieprzem solą oraz pieprzem wedle uznania. Życzymy smacznej kolacji!
Please follow and like us: