Surówka z kiszonej kapusty jest idealnym połączeniem do kotleta schabowego z ziemniakami. Ponadto ta istna bomba witaminowa diametralnie zwiększy naszą odporność i sprawi, że w czasie tych chłodnych dni nie zagrozi nam żadne przeziębienie. Przygotowanie tej surówki zajmie nam dosłownie chwilę a naprawdę warto, ponieważ smak wprost zwala z nóg. Poniżej przedstawiamy przepis!
Surówka z kiszonej kapusty nie dość, że jest przepyszna w smaku to dodatkowo prosta i szybka w wykonaniu. Dlatego nie musicie się martwić o Wasze umiejętności kulinarne. Przygotowanie jej nie powinno Wam zająć dłużej niż 10 min. Zobaczcie teraz jak w prosty i szybki sposób przygotować tę przepyszną surówkę.
Składniki:
- woreczek kapusty kiszonej
- cebula
- marchewka
- jabłko
- oliwa
- sól, pieprz
- biały cukier
Czynności:
- Obierz i zatrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach.
- Następnie wypłucz kiszoną kapustę w zimnej wodzie i dokładnie odsącz z płynów. Gdy to zrobisz posiekaj ją dokładnie i dodaj do startej marchewki.
- Cebulę również dokładnie posiekaj i wrzuć do reszty warzyw.
- Następnie obierz jabłka i tak jak marchewkę zetrzyj na tarce a następnie dodaj do warzyw.
- Surówkę dopraw dla smaku oliwą, solą, pieprzem i cukrem. Gotowe!
Surówkę należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie od czasu przyrządzenia. Najlepiej smakuje z polskim kotletem schabowym i młodymi ziemniakami!