Home Przepisy Placki z cukinii i awokado. Prosty przepis!

Placki z cukinii i awokado. Prosty przepis!

Placki z cukinii i awokado. Prosty przepis!
0
0

Dziś pokażemy Wam jak w prosty sposób przyrządzić pyszne, niskokaloryczne i chrupiące placki z awokado i cukinii. Jest to doskonały sposób na delektowanie się niektórymi warzywami. Nie ma wątpliwości, że wszyscy będą zadowoleni.

placki

Będą ulubionym posiłkiem nie tylko dlatego, że są zdrowe, ale składają się z odpowiednich smaków, które czynią je super pysznym posiłkiem. Będą ćwiczyć dzieci i dorosłych.

Jest nie tylko łatwy do przygotowania, ale jest to idealne danie na obiad.

Do tego przepisu potrzebujesz następujących składników:

  • 1 duża lub 2 małe cukinie
  • 1 ząbek obranego i mielonego czosnku
  • ¼ szklanki świeżej bazylii
  • ¼ świeżego oregano
  • 1 plasterek skórki z cytryny
  • 2 jajka lub siemię lniane
  • ¼ szklanki mąki bezglutenowej
  • ¼ łyżeczki cebuli w proszku
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

  • Najpierw zetrzyj cukinię na dużych otworach tarki do pudełek. Włóż cukinię do durszlaka i dodaj połowę soli. Pozostaw na dziesięć minut i dziesięć zawiń cukinię w ręcznik, aby usunąć wilgoć. 
  • Następnie włóż cukinię do dużej miski, a następnie dodaj oregano, bazylię, czosnek, jajka, proszek cebulowy, skórkę z cytryny, pieprz i resztę soli. 
  • Dobrze wymieszaj kombinację. Na koniec powoli dodawaj mąkę, mieszając, aby nie tworzyć grudek.
  • Na dużej patelni dodaj 2 łyżki. oliwy lub oleju kokosowego i rozgrzej patelnię w średnio wysokiej temperaturze. 
  • Kiedy zacznie skwierczeć, wrzuć łyżki mieszanki cukinii na patelnię, upewniając się, że dzieli je kilka centymetrów.
  • Smaż placki przez 2-3 minuty, aż staną się złote. Następnie obniż ciepło, a następnie obróć je po przeciwnej stronie. 
  • Gdy wszystko będzie gotowe, połóż je na talerzu, upewniając się, że znajdują się w ciepłym miejscu. Smacznego!
Please follow and like us: