
0
0
Dziś pokażemy Wam jak w prosty sposób przyrządzić pyszne, niskokaloryczne i chrupiące placki z awokado i cukinii. Jest to doskonały sposób na delektowanie się niektórymi warzywami. Nie ma wątpliwości, że wszyscy będą zadowoleni.
Będą ulubionym posiłkiem nie tylko dlatego, że są zdrowe, ale składają się z odpowiednich smaków, które czynią je super pysznym posiłkiem. Będą ćwiczyć dzieci i dorosłych.
Jest nie tylko łatwy do przygotowania, ale jest to idealne danie na obiad.
Do tego przepisu potrzebujesz następujących składników:
- 1 duża lub 2 małe cukinie
- 1 ząbek obranego i mielonego czosnku
- ¼ szklanki świeżej bazylii
- ¼ świeżego oregano
- 1 plasterek skórki z cytryny
- 2 jajka lub siemię lniane
- ¼ szklanki mąki bezglutenowej
- ¼ łyżeczki cebuli w proszku
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania:
- Najpierw zetrzyj cukinię na dużych otworach tarki do pudełek. Włóż cukinię do durszlaka i dodaj połowę soli. Pozostaw na dziesięć minut i dziesięć zawiń cukinię w ręcznik, aby usunąć wilgoć.
- Następnie włóż cukinię do dużej miski, a następnie dodaj oregano, bazylię, czosnek, jajka, proszek cebulowy, skórkę z cytryny, pieprz i resztę soli.
- Dobrze wymieszaj kombinację. Na koniec powoli dodawaj mąkę, mieszając, aby nie tworzyć grudek.
- Na dużej patelni dodaj 2 łyżki. oliwy lub oleju kokosowego i rozgrzej patelnię w średnio wysokiej temperaturze.
- Kiedy zacznie skwierczeć, wrzuć łyżki mieszanki cukinii na patelnię, upewniając się, że dzieli je kilka centymetrów.
- Smaż placki przez 2-3 minuty, aż staną się złote. Następnie obniż ciepło, a następnie obróć je po przeciwnej stronie.
- Gdy wszystko będzie gotowe, połóż je na talerzu, upewniając się, że znajdują się w ciepłym miejscu. Smacznego!
Please follow and like us: