0
0
Ostatnio upały w Polsce są nieziemskie, dlatego na pewno większość z Was chciałoby się schłodzić w jakiś przyjemny sposób. Z pomocą przychodzimy my i dziś pokażemy Wam świetny sposób jak poradzić sobie z wysoką temperaturą. Ta orzeźwiająca lemoniada niezwykle skutecznie Was orzeźwi i zapewni Wam miłe ochłodzenie. Zostańcie z nami!
Arbuz jest idealnym owocem na lato, ponieważ zawiera w sobie ogromne ilości wody i elektrolitów. Sprawia, że nasz oragnizm jest dobrze nawodniony co jest niezwykle ważne podczas upałów. Dziś pokażemy Wam jak w prosty sposób przyrządzić lemoniadę z tego cudownego owocu.
Składniki:
- Pół średniej wielkości arbuza
- 2 duże limonki
- pół litra gazowanej wody mineralnej
- pół litra niegazowanej wody mineralnej
- cukier trzcinowy
- listki mięty
- kostki lodu
Czynności:
- Najpierw schłodź dokładnie wszystkie produkty w lodówce.
- Następnie wydrąż cały miąsz z arbuza i pozbądź się pestek. Jeśli jednak masz okazję zakupu arbuza bez pestek, nie wahaj się! Oszczędzisz sobie roboty.
- Wrzucaj arbuza do blendera i dokładnie zblenduj.
- Następnie wyciśnij dwie limonki i dodaj go do zblendowanego arbuza.
- Do tego dodaj wodę i posłódź lemoniadę cukrem wedle uznania.
- Na koniec przelej lemoniadę do dzbanka i dodaj kostki lodu oraz miętę i lemoniada arbuzowa jest już gotowa!
Zalecamy przechowywać ją w lodówce maksymalnie przez 24 godziny.
Please follow and like us: