Home Przepisy Magda Gessler zdradziła tajny przepis na kotlety schabowe!

Magda Gessler zdradziła tajny przepis na kotlety schabowe!

Magda Gessler zdradziła tajny przepis na kotlety schabowe!
0
0

Chyba nikt nie może zarzucić Magdzie Gessler tego, że nie potrafi gotować. Opinie na temat celebrytki są bardzo podzielone w Polsce, jednak każdy przyzna, że Magda Gessler jest jedną z najlepszych kucharzy w Polsce. Nic więc dziwnego, że gwiazda prowadzi już kilka knajp w samej stolicy Polski. Niestety, jak pewnie się domyślacie, ceny w restauracji Gessler są ogromne dlatego dziś, pokażemy Wam jak zrobić kotlety schabowege według przepisu samej Magdy Gessler.

magda gessler

Magda Gessler jest jedną z najbardziej znanych restauratorek w całej Polsce. Niestety, aby zjeść w lokalu popularnej celebrytki, najpierw trzeba za to słono zapłacić. Na szczęście dziś, dowiecie się jak można przyrządzić jedno z jej dań u siebie w domu.

Dziś nauczymy Was jak zrobić kotlety schabowe według przepisu Magdy Gessler. Schabowe to chyba najpopularniejszy obiad, który pojawia się na polskich stołach czasami nawet kilka razy w tygodniu. W swojej książce ”Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” kontrowersyjna restauratorka zdradziła, w jaki sposób najlepiej przyrządzić kotlety schabowe.

Składniki na kotlety:

  • 400 g schabu karkowego
  • 400 g schabu środkowego
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 6-8 łyżek bułki tartej
  • 2 cebule
  • 4 łyzki smalcu
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić kotlety schabowe:

  • Mięso pokrój na plastry. Rozbij na cienkie płaty. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na pół godziny.
  • Następnie zetrzyj na tarce obraną cebulę. Płat schabu środowego posmaruj warstwą startej cebuli. Połóż na niej plaster schabu karkowego. Plastry mięsa przyciśnij do siebie.
  • Przygotuj trzy talerze. Na pierwszy wsyp mąkę, na drugi wbij jajka, rozstrzep je widelcem i dopraw solą oraz pieprzem, na trzeci wysyp bułkę tartą. Złożone kotlety najpierw obtocz w mące, potem zamocz w jajku i panieruj w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej smalec. Kotlety smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj danie prosto z patelni.
Please follow and like us: