Home Celebryci Magda Gessler nie wytrzymała. Wszystko jest już jawne!

Magda Gessler nie wytrzymała. Wszystko jest już jawne!

Magda Gessler nie wytrzymała. Wszystko jest już jawne!
0
0

Magda Gessler tym razem nie wytrzymała i wyjawiła jakie ceny będą obowiązywać w jej nowym lokalu. Wszyscy wiemy jak Gessler ceni swoje jedzenie jednak, żeby aż tak? Jej słowa przyprawiają praktycznie o gęsią skórkę. Wszyscy są zdumieni wypowiedzią najbardziej znanej restauratorki w Polsce.

gessler

Magda Gessler jest chyba najbardziej znaną polską restauratorką. Gwiazda ma pod swoją pieczą kilka lokali gastronomicznych, w których ceny wywołują zawroty głowy. Ostatnio restauratorka otworzyła kolejny biznes i otwarcie powiedziała o obowiązujących w nim cenach. Wielu internautów przeżyło prawdziwy szok.

Wszyscy raczej wiemy, że ceny w restauracji Magdy Gessler nie należą do najniższych. Teraz jednak, gwiazda na podstawie swojej nowej cukierni i restauracji „Słodki Słony” na ulicy Mokotowskiej w Warszawie, postanowiła wytłumaczyć opinii publicznej, dlaczego w jej restauracjach jest tak drogo.

– „Słodki Słony Familia” na Wilanowie to kalka legendarnego „Słodki Słony” z ulicy Mokotowskiej. Znacie od lat moje przepisy, pasję, jakość. Te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Do tego dążyłam – aby przyciągać was prawdą. Każde danie w karcie, każda słodkość to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych… pustych… pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków – powiedziała Magda Gessler.

Nastęnie dodała, że cena jej dań jest składową wysokiej jakości produktów i czasu, który należy poświęcić na wykonanie dania. Magda podkreśliła, że w jej lokalu klient płaci za jakość, ponieważ wszystko przyrządza z najlepszych produktów na rynku.

– Przykład.. Nasza drożdżówka to przede wszystkim 250 gram maku ucieranego z miodem lipowym, wzbogaconego o rodzynki, migdały, orzechy włoskie z dodatkiem amaretto, a także konfitowaną przez nas skórką pomarańczowa i cytrynową. Mak mielimy 6 razy, dodajemy kogel-mogel i otulamy go ciastem drożdżowym wg. zasady – na kilogram maki 40 żółtek, 20 całych jaj. Drożdżówkę koronujemy kremem waniliowym na żółtkach i świeżej, domowej śmietanie – dodała restauratorka.

Please follow and like us: