Istnieje wiele metod i programów, które twierdzą, że pomogą ci spalić tłuszcz i schudnąć w absurdalnie krótkim czasie. Wiele z tych metod obejmuje drogie suplementy, nadmierne liczenie kalorii, a w niektórych przypadkach pigułki lub techniki, które mogą być szkodliwe dla zdrowia na dłuższą metę. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że krótkoterminowe rozwiązania nie są odpowiedzią. Zmiany stylu życia, lepsze jedzenie, zrównoważone ćwiczenia i redukcja stresu stały się przedmiotem zainteresowania wielu lekarzy medycyny naturalnej podczas pracy z pacjentami. Koktajl bananowo imbirowy zdecydowanie pomoże Ci w zdrowym odchudzaniu.
Oto niesamowity przepis na smoothie na dobry początek.
Koktajl bananowo imbirowy
Składniki:
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
- szklanka mrożonych jagód
- 1 mrożony banan
- 1 łyżka świeżego startego imbiru
- Garść szpinaku
- 400 ml wody/mleka
- Lód (opcjonalnie, dla zachowania spójności)
Instrukcje:
- Połącz wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj do perfekcji.
Korzyści dla organizmu składników koktajlu.
Banan
Banany są pełne błonnika i pektyny – które przyczyniają się do dobrego trawienia i usuwania toksyn. W przeciwieństwie do wielu suplementów odchudzających, banany zapewnią również dobry zastrzyk energii i są używane przez sportowców do zrównoważonej energii podczas treningu lub do regeneracji po treningu.
Imbir
Badania wykonane na uniwersytecie w Egipcie odkryli, że stosowanie imbiru miał „wielkie możliwości”, aby zmniejszyć masę ciała, a jednocześnie równoważenie poziomu cholesterolu.
Ponadto imbir jest jedną z najzdrowszych przypraw na świecie. Jest to szczególnie korzystne w zmniejszaniu nudności, porannych mdłości, chorób lokomocyjnych i innych objawów zaburzeń trawiennych. Ponadto niektóre związki imbiru faktycznie pomagają regulować ruchy ściany żołądka.
Nasiona lnu
Badanie wykazały, że mężczyźni podatni na choroby sercowo-naczyniowe ogromnie skorzystali z codziennego przyjmowania 60 gramów siemienia lnianego. W rezultacie korzyści obejmowały utratę masy ciała, obniżone ciśnienie krwi, mniej stanów zapalnych i obniżony poziom cholesterolu.
Ponadto nasiona lnu zawierają właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające, błonnik, kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę B1, miedź, mangan, magnez i fosfor. Zostali energicznie przebadani pod kątem ich potencjalnej zdolności do zapobiegania i / lub zmniejszania własnego ryzyka raka i innych chorób. Nasiona lnu są również doskonałe do trawienia.
Jagody
Jagody są nie tylko absolutnie pyszne, ale zostały również nazwane przez jednym z najlepszych produktów do walki z tłuszczem. Ponadto jagody są pełne przeciwutleniaczy, błonnika i wody, które pomagają cię napełnić, wspomagają trawienie, zmniejszają apetyt i zwalczają choroby.
Szpinak
Niedawne badania wykazały, że tylakoidy w szpinaku mogą zwiększyć utratę masy ciała o 43% w porównaniu do tych, którym podano placebo! Ponadto mówi się także, że znacznie zmniejsza apetyt na niezdrową żywność.