Home Przepisy Jak przygotować sałatkę jarzynową według Magdy Gessler!

Jak przygotować sałatkę jarzynową według Magdy Gessler!

Jak przygotować sałatkę jarzynową według Magdy Gessler!
0
0

Sałatka jarzynowa gości na naszych stołach podczas wszystkich świąt. Nic dziwnego, ponieważ jest pyszna i bardzo prosta w przyrządzeniu. Dziś jednak, pokażemy Wam przepis najbardziej medialnej polskiej restauratorki – Magdy Gessler! Sprawdźcie z nami, jak według niej należy przygotować sałatkę jarzynową!

sałatkę jarzynową

Chyba nie ma osoby w naszym kraju, która by nie słyszała o Magdzie Gessler. Celebrytka ma już kilka knajp, które cieszą się szerokim poważaniem, a żeby tam dobrze zjeść najpierw trzeba słono zapłacić.

Na szczęście dziś, pokażemy Wam jak w prosty sposób przygotować sałatkę jarzynową według przepisu Magdy Gessler. Zostańcie z nami!

  • 3 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 1 seler
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 jajka na twardo
  • 1 jabłko
  • 1 puszka groszku w zalewie
  • 2 ziemniaki
  • pieprz
  • sól
  • sok z cytryny
  • majonez
  • kwaśna śmietana

Przygotowanie:

  1. Warzywa (marchew, seler, pietruszka, ziemniaki) i jajka dokładnie ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostudzenia.
  2. Potem, cebulę, ogórki, jajka, marchew, seler oraz pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj lub zmiażdż w prasce. Wrzuć całość do dużej miski.
  3. Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
  4. Groszek odcedź z zalewy i dodaj do reszty składników.
  5. Do wszystkich składników w misce dodaj majonez, śmietanę, przyprawy i sok z cytryny. Wymieszaj sałatkę dokładnie. Odstaw na całą noc.