0
0
Sałatka jarzynowa gości na naszych stołach podczas wszystkich świąt. Nic dziwnego, ponieważ jest pyszna i bardzo prosta w przyrządzeniu. Dziś jednak, pokażemy Wam przepis najbardziej medialnej polskiej restauratorki – Magdy Gessler! Sprawdźcie z nami, jak według niej należy przygotować sałatkę jarzynową!
Chyba nie ma osoby w naszym kraju, która by nie słyszała o Magdzie Gessler. Celebrytka ma już kilka knajp, które cieszą się szerokim poważaniem, a żeby tam dobrze zjeść najpierw trzeba słono zapłacić.
Na szczęście dziś, pokażemy Wam jak w prosty sposób przygotować sałatkę jarzynową według przepisu Magdy Gessler. Zostańcie z nami!
- 3 marchewki
- 2 korzenie pietruszki
- 1 seler
- 3 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 2 jajka na twardo
- 1 jabłko
- 1 puszka groszku w zalewie
- 2 ziemniaki
- pieprz
- sól
- sok z cytryny
- majonez
- kwaśna śmietana
Przygotowanie:
- Warzywa (marchew, seler, pietruszka, ziemniaki) i jajka dokładnie ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostudzenia.
- Potem, cebulę, ogórki, jajka, marchew, seler oraz pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj lub zmiażdż w prasce. Wrzuć całość do dużej miski.
- Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
- Groszek odcedź z zalewy i dodaj do reszty składników.
- Do wszystkich składników w misce dodaj majonez, śmietanę, przyprawy i sok z cytryny. Wymieszaj sałatkę dokładnie. Odstaw na całą noc.
Please follow and like us: