Jeśli chcesz wiedzieć jak zrobić pyszne czekoladowe trufle, które zadowolą Twój gust i nie zwiększą talii, jest to odpowiednia opcja dla Ciebie. Czekoladowe trufle składają się z awokado, czekolady i naturalnych substancji słodzących, które zrównoważą twoje hormony i poprawią metabolizm w tym samym czasie.
Ten deser zawiera czekoladę i awokado, co zapewnia nam błonnik, zdrowe tłuszcze i przeciwutleniacze, które poprawiają ogólny stan zdrowia. Stewia jest ważnym naturalnym słodzikiem, który jest sto razy słodszy niż cukier, ale nie wpływa na poziom cukru we krwi. Cynamon zapewnia wyjątkowy smak i właściwości przeciwutleniające, które wspierają poziom cukru we krwi.
To idealny deser na specjalne okazje, urodziny i różne spotkania i wszyscy go pokochają.
Czekoladowe trufle – jak zrobić!
Ten prosty deser jest łatwy do przygotowania, a zrobisz 10-12 trufli.
Potrzebujesz:
- 1 awokado
- ¾ szklanki ciemnej czekolady
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- Szczypta cynamonu
- 1-2 łyżeczki proszku kakaowego
- 10-15 kropli stewii
Sposób przygotowania:
- Najpierw powoli stop czekoladę. W innej misce zetrzyj awokado.
- Następnie gdy czekolada będzie gotowa, dodaj zmiksowane awokado i dobrze je wymieszaj, aż uzyskasz delikatną pastę.
- Potem do pasty dodaj cynamon, wanilię i stewię.
- Umieść mieszaninę w lodówce na pół godziny.
- Następnie po schłodzeniu i stwardnieniu mieszaniny zbierz 10-12 kulek i zwiń je w proszku kakaowym.
- Czekoladowe trufle można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.