Home Przepisy Cordon Bleu – prosty i szybki przepis na wykwintne danie!

Cordon Bleu – prosty i szybki przepis na wykwintne danie!

Cordon Bleu – prosty  i szybki przepis na wykwintne danie!
0
0

Powoli brakuje Ci pomysłów co przyrządzić rodzince na niedzielny obiad. Każdemu się to zdarza. Jednak przychodzimy z pomocą i prezentujemy Ci świetny przepis na tzw. Cordon Bleu. Kotlet zachwyca swoim delikatnym smakiem i na pewno trafi w gusta nawet najbardziej wybrednych członków rodziny!

cordon bleu

W Polsce najbardziej znanymi kotletami są schabowe oraz mielone. Jednak nikt nie lubi przez cały czas jeść tego samego. Każdy potrzebuje czasami jakiegoś urozmaicenia. Dlatego my spieszymy z pomocą i prezentujemy Wam pyszny Cordon Bleu. Sekretem tego tajemniczego kotleta są 2 składniki!

Dlaczego Cordon Bleu jest tak wyjątkowy? Ponieważ do jego wnętrza wkładamy żółty ser oraz szynkę szwarcwaldzka a te składniki na ciepło doprowadzają nasze kubki smakowe do ekstazy! Przedstawiamy Wam przepis jaki możecie znaleźć w internecie!

Składniki:

  • 500 g filetów z piersi kurczaka
  • 110 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 110 g sera żółtego w plastrach
  • 1 jajko
  • 65 g bułki tartej
  • 65 g mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Czynności:

  1. Umyj dokładnie mięso a następnie ubij je tłuczkiem. Uważaj aby nie pozostawić dziur na filecie!
  2. Następnie wedle uznania dopraw mięso pieprzem i solą.
  3. W środku kładziemy żółty ser i szynkę szwarcwaldzka a następnie skłądamy kotleta na pół.
  4. Kotleta dokładnie obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku a następnie mieszamy w bułce tartej.
  5. Kotlet smażymy na rozgrzanej patelni do czasu aż się zarumieni. Smacznego!
Please follow and like us: